XATO DE CLEMENTINA
Ingredients(10 persones):
·
1 Escarola,
·
Tonyina
·
Anxoves
·
400gr. de bacallà
·
Olives arbequines.
Per les truites:
·
4 carxofes
·
2 carbassons
·
300 gr. mongetes.
·
8 ous.
Per la salsa xato:
·
5 clementines
·
150gr. ametlla
·
75 avellana
·
2 nyores
·
300cl d´oli
·
vinagre
·
6 alls
·
1 llesca pa torrat,
·
gotet de Tio Pepe
·
sal i pebre vermell dolç.
Elaboració
Per la salsa xató:
Prèviament per poder fer la
salsa posarem 6 dents d'all al forn i el suc de 4 mandarines. Reservarem 1 mandarina sencera amb
la pell.
Posem tots els ingredients en un bol. Afegim una dent d'all cru i ho
triturem fins agafar la textura adequada. Si queda molt espès podem rectificar
amb oli o vinagre.
Per les truites:
Saltejarem en oli les verdures
que prèviament hem rentat i tallat, per separat. Farem les 3 truites de 2 ous
cada una i les posarem una damunt de l´altra fent un llibret. Les tallarem fent
triangles de 3 pisos.
Emplate´m-ho:
Posem al plat una pila
d´escarola. Afegim el bacallà, la tonyina, les anxoves i les olives. Una mica
de salsa de xato pel damunt i finalment hi posem una porció de tres pisos de
truita.
Imprimir receta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada