Pàgines

QUI SOM?

La Tòfona Blanca va neixer a l'any 2009 quan un grup d'amics vam decidir crear un grup gastronómic per tal d'apendre a cuinar i a intercanviar coneixements. Des de aquell moment i fins ara hem anat fent cosetes i dinars i aquest blog preten recollir les receptes que anem fent i tambè compartirles a tothom que estigui interesat en aquest mon tant fantàstic. Esperem que us agradin.

dilluns, 9 de febrer del 2015

XATÒ DE CLEMENTINA



XATO DE CLEMENTINA



Ingredients(10 persones):

·        1 Escarola,
·        Tonyina
·        Anxoves
·        400gr. de bacallà
·        Olives arbequines.

Per les truites:
·        4 carxofes
·        2 carbassons
·        300 gr. mongetes.
·        8 ous.

Per la salsa xato:
·        5 clementines
·        150gr. ametlla
·        75 avellana
·        2 nyores
·        300cl d´oli
·        vinagre
·        6 alls
·        1 llesca pa torrat,
·        gotet de Tio Pepe
·        sal i pebre vermell dolç.






Elaboració

Per la salsa xató:
Prèviament per poder fer la salsa posarem 6 dents d'all al forn i el suc de    4 mandarines. Reservarem 1 mandarina sencera amb la pell.    

Posem tots els ingredients  en un bol. Afegim una dent d'all cru i ho triturem fins agafar la textura adequada. Si queda molt espès podem rectificar amb oli o vinagre.

Per les truites:
Saltejarem en oli les verdures que prèviament hem rentat i tallat, per separat. Farem les 3 truites de 2 ous cada una i les posarem una damunt de l´altra fent un llibret. Les tallarem fent triangles de 3 pisos.

Emplate´m-ho:
Posem al plat una pila d´escarola. Afegim el bacallà, la tonyina, les anxoves i les olives. Una mica de salsa de xato pel damunt i finalment hi posem una porció de tres pisos de truita.




















Imprimir receta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada